Vand / Inchiriez

VREI SĂ VINZI SAU SĂ ÎNCHIRIEZI UN IMOBIL?

Vânzarea/închirierea unei proprietăți se poate dovedi a fi uneori un proces meticulos și chiar mai greoi decat ați crede. Poate primul gând este de a încheia această tranzacție imobiliară pe cont propriu (fără ajutorul unui profesionist) pentru a evita unele comisioane. Analizând mai bine, ajutorul unui broker din sectorul imobiliar nu mai este o modă ci a devenit o necesitate și o variantă mai bună pt a vinde rapid. Ajungi să economisești timp și bani deoarece agentul deține informații exacte despre întreaga piață imobiliară. Acesta va evalua corect imobilul ( veți scăpa astfel de frica de a greși sau a fi înșelați), va face recomandări precise, te va scuti de negocieri și îți va facilita obținerea actelor necesare tranzacției prin colaborări cu profesioniști din diferite sectoare.

Înainte de a efectua o vizionare este bine să se ofere o analiză și o consultanță chiriașului pentru a optimiza nevoile acestuia și pentru a evita drumurile inutile atat pentru vânzător cât și pentru acesta.
Unul din cele mai importante criterii pentru un chiriaș este prețul urmat apoi de calitatea imobilului, zonă și confort. Prețul corect se determină în funcție de oraș, zonă, tipul imobilului, calitatea construcției, anul construcției, etaj, confort, anexele acestuia, etc…
Un aspect foarte important în momentul deciziei de a vinde sau de a inchiria o proprietate este monitorizarea proprietăților asemănătoare din aceeași zonă. Acestea pot influența pozitiv sau negativ prețul dvs de vânzare/închiriere.
Interacționarea pe cont propriu cu potențialii clienți necesită foarte multă răbdare, disponibilitate, efort și timp. Va trebui să fiți disponibili în orice moment al zilei, să răspundeți la zeci de telefoane în timp ce încercați să vă îndepliniți și sarcinile zilnice.
În ziua de azi tranzacțiile se fac prin virarea sumelor de bani direct în contul bancar, dar totuși trebuie analizată documentația existentă, în cele mai multe cazuri este nevoie de a se obține acte și avize care lipsesc, acestea materializându-se în cele din urmă în nervi și cozi interminabile.

Negocierea este un factor de achiziție extrem de important pe care nu orice persoană il stăpânește.

Consultanții imobiliari sunt pregătiți prin cursuri personalizate pentru a face față presiunilor create de situațiile nefavorabile ale vanzatorului ( șantajul emoțional din partea cumpărătorului) și invers.
De cele mai multe ori un vânzător cere mai mult decât crede că va obține iar cumpărătorul oferă mai puțin decât este dispus să plătească. Cheia succesului este să știi cum să creezi o conexiune între aceștia și să-i poți aduce pe ambii clienți la masa negocierilor.
Broker-ul imobiliar crește astfel semnificativ șansele de reușită ale unei tranzacții prin diferite tehnici de comunicare vebale sau non verbale și știe foarte bine cum să motiveze o persoană .

Există mai multe tipuri de contracte de colaborare. Exclusiv ( un agent se ocupă de vânzarea/ închirierea unei proprietăți pe o anumită perioadă de timp, obligându-se contractual să efectueze campanii de promovare ale imobilului pentru a identifica un viitor cumpărător și mijlocind tranzacția în favoarea vânzătorului pentru a obține un preț optim) și neexcusiv (o formă des întalnită ce permite colaborarea cu mai multe agenții concomitent ce se vor ocupa de promovarea locuinței; în cele din urmă, agentul care încheie tranzacția primește și comisionul).
Ambele variante sunt bune, în funție de fiecare situație, unele pot avantaja vanzatorul iar altele mai mult cumparatorul. Comisionul corect este cel negociat de comun acord între client și agent în funcție de implicarea profesionistului și de rezultatele obținute in favoarea acestuia.
Ca și concluzie generală, dacă doriți să vindeți/să închiriați o proprietate la un preț optim, în cel mai scurt timp și fără eforturi sau riscuri, sfatul nostru este să apelați la serviciile unei agenții imobiliare profesioniste.

Căutare rapidă

Calculator ipoteca

An(i)

Plata dvs. lunară totală

Principal și dobândă