Licitatii

1fotografii 30 m² 1 pat 1 baie
  • Hot

Strada Castelului 60, Brașov, România 52.500,00 €

Sunteti in cautarea unei locatii centrale? DISTINCT HOME va propune spre achizitie o proprietate, situata , in imediata apropiere a Pietei Sfatului, pe strada Castelului. Pozitionarea excelenta, faciliteaza accesul pietonal rapid spre punctele de interes turistic, din boemul centru istoric al Brasovului, ceea ce face ca proprietatea sa fie locatia ideala atat ca si locuinta…

1fotografii 30 m² 1 pat 1 baie
  • Inchiriat

Informații despre licitații imobiliare

Găsiți mai jos informații utile despre proprietăți imobiliare aflate in licitație

Ce este o licitație?

Licitația publică este modalitatea prin care o bancă/instituție financiară, cu ajutorul unui Executor Judecătoresc, poate vinde proprietățile căutate în cadrul executărilor silite.

Cum pot participa la licitație?

  • a) Aveți nevoie de următoarele informații despre licitație:
    data, ora și locul licitației;
    termenul limită pentru depunerea garanției de participare la licitație;
    contul pentru depunerea garanției de participare la licitație;
    prețul de pornire al licitației;
  • b) Depozit de 10% din prețul indicat în publicația de vânzare pentru plata garanției de participare la licitație, bani pe care îi veți recupera dacă nu câștigați licitația.
  • c) Depune o ofertă scrisă de cumpărare a imobilului la biroul executorului judecătoresc care vinde imobilul.

Documente care urmează să fie depuse executorului judecătoresc la ședința de licitație.

  • Persoane fizice:
    Dovada depunerii garanției de participare în procent de 10% din prețul de pornire al licitației (OP procesat, bon de plată etc.);
    Oferta scrisă de cumpărare a bunului;
    Date de identificare ale persoanei (B.I/C.I în original și copie);
    Procura autentificata la notar daca potentialul cumparator este reprezentat de o alta persoana la licitație.
  • Persoane juridice:
    Dovada depunerii garanției de participare în procent de 10% din prețul de pornire al licitației (OP procesat, bon de plată etc.);
    Oferta scrisă de cumpărare a bunului;
    Copie după certificatul de înregistrare a companiei;
    Adeverinta de la Registrul Comertului cu datele societatii si ale reprezentantilor acesteia, din care sa rezulte ca societatea este in functiune si nu se afla in procedura de insolventa;
    Hotărârea AGA prin care se constată decizia asociaților/acționarilor de a cumpăra bunul la licitație, dacă valoarea acestuia depășește 50% din capitalul social al societății;
    Mandatul de participare la licitatie, emis de societate;
    Date de identificare ale reprezentantului firmei participante la licitatie; Date de identificare ale reprezentantului firmei participante la licitatie;

Cum se determină prețul unei proprietăți?

  1. Prețul de pornire al licitației se găsește în publicațiile de vânzare și se stabilește pornind de la prețul de evaluare.
    Daca imobilul nu se vinde la prima licitatie, pretul scade cu 25% fata de pretul de evaluare, astfel imobilul va fi vandut la 75% din valoare.

Cum se desfășoară licitația?

  1. Licitația începe cu o citire a vânzării de către Executorul Judecătoresc. Urmează citirea ofertelor depuse de participanți. Licitația va începe cu cea mai mare ofertă. Fiecare ofertant este întrebat dacă dorește să liciteze mai mult sau să își păstreze oferta inițială. După trei strigăte, cel mai mare ofertant va fi declarat câștigător.

Cum procedez în cazul în care am câștigat licitația?

Persoana care a câștigat bunul la licitație are la dispoziție 30 de zile pentru a plăti întreaga sumă în contul Executorului Judecătoresc.

Cum devin proprietar?

După achitarea integrală a prețului, Executorul Judecătoresc, pe baza procesului-verbal de licitație, va întocmi actul de atribuire care va fi predat câștigătorului pentru a servi drept titlu de proprietate și pentru a fi înscris în Cartea Funciară.

Prin atribuirea proprietății, ofertantul câștigător devine proprietar.

Totodată, Executorul Judecătoresc ordonă automat și trimite actul de atribuire către Cartea Funciară pentru intabulare. Prin intabulare, câștigătorul dobândește dreptul de a dispune de bunul cumpărat, conform regulilor de Carte Funciară.

Notă:

Informațiile privind licitațiile organizate de Executorii Judecătorești în cursul procesului de executare sunt orientative și nu înlocuiesc demersurile oficiale necesare pentru înregistrarea și participarea la respectivele licitații și nu pot fi folosite ca bază legală pentru nici o acțiune sau acțiune în fața terților.

Informațiile postate pe acest site sunt actualizate periodic.

Căutare rapidă

Calculator ipoteca

An(i)

Plata dvs. lunară totală

Principal și dobândă