ian. 31 2022

Ultimele tendințe în designul interior 2022

Postat în Explore Estatik

Niciun comentariu

După o ședere prelungită în casele noastre, lumea a început să tânjească spre mediul înconjurător, în preferințele de decorare apărând culori neutre, nuanțe de verde, maro, iarbă naturală, alamă nelăcuită și modele de floră și faună. Pantone a creat o nouă nuanță, desemnată și culoarea anului 2022. Ea se numește Very Peri (17-3938) și este un mix de albastru vibrant cu tente de roșu violet menite să exprime o atitudine veselă care încurajează creativitatea și imaginația. Se recomandă ca Very Peri să fie integrată sub forma culorii de accent, cu o prezență de circa 10% din paleta cromatică a unei încăperi.
Anul 2022 se caracterizează deci printr-un interes crescut pentru materialele naturale și durabile, cu piese de mobilier ce conțin o textură și un aspect nefinisat. Tendințele în designul interior sunt cele ce propun decoruri armonioase, nostalgice și confortabile, cu accentul pus pe individualitate și unicitate.
Pentru pardoseli se recomandă piatra, marmura sau lemnul masiv, iar pentru mobilier, lemnul bineînțeles sau diferitele materiale care imită lemnul. Trendul este ca pereții să conțină panouri decorative din lemn, cărămidă sau metal, iar tavanul să aibă lambriuri din lemn pentru a da senzația unei atmosfere idilice dintr-o cabană la munte.
Designerii de interior știu că materiale textile folosite sunt o componentă foarte importantă a armoniei, rafinamentului și bunui gust creat în orice încăpere. Aceștia ne recomandă să înlocuim fibrele sintetice cu cele naturale și durabile ( inul, lâna, bumbacul sau mătasea). Este foarte ușor și chiar plăcut să te joci cu materialele textile, deoarece ele se regăsesc cam peste tot, în perdele, covoare, perne decorative, așternuturi, tapițeria canapelelor și nu numai.
Se poartă stilul retro al anilor ‘70 combinat cu un design biofil (design axat pe multă lumină naturală, pereți verzi sau pereți acoperiți cu verdeață vie și cu prezența apei, cum ar fi fântânile sau iazurile).

, , ,

Căutare rapidă

Calculator ipoteca

An(i)

Plata dvs. lunară totală

Principal și dobândă